Снимка pexelsБългария се нарежда на последно 28-о място в Индекса на

...
Снимка pexelsБългария се нарежда на последно 28-о място в Индекса на
Коментари Харесай

България е на последно място в ЕС по използване на цифрови технологии

Снимка pexels

България се подрежда на последно 28-о място в Индекса на Европейската комисия на навлизането на цифровите технологии в стопанската система и обществото (DESI) за 2020 година Индексът регистрира цифрова конкурентоспособност на 27-те държави-членки на Европейски Съюз плюс Англия, съобщи обстоятелства.бг.

Според Брюксел пандемията от ковид е посочила какъв брой значими са цифровите технологии, които позволиха работата на доста хора да продължи, да се следи разпространяването на вируса и да се форсира търсенето на медикаменти и ваксини.

Освен това индикаторите на DESI, които са от голяма важност за възобновяване, демонстрират, че страните - членки на Европейски Съюз, следва да усилят напъните си за възстановяване на покритието с мрежи с доста огромен потенциал, разпределение на радиочестотен набор за 5G, с цел да се разреши да стартира комерсиалното предложение на 5G услуги, възстановяване на цифровите умения на жителите и обезпечаване на по-нататъшна цифровизация на предприятията и на обществения бранш.

За България се споделя, че страната не е постигнала изключително положителни резултати по някои индикатори на DESI, до момента в който сътрудниците ѝ от Европейски Съюз са подобрили представянето си.

България се оправя относително добре в региона на свързаността, изключително във връзка с необятния достъп до свръхвисокоскоростни и мобилни широколентови мрежи.

Тя е направила значителни подобрения в измерението „ електронно ръководство “, което бележи все по-голям брой консуматори, и е постигнала висок резултат във връзка с даването на цифрови обществени услуги за бранша на стопанската активност.

Що се отнася до човешкия капитал, България се е изкачила с две места по-нагоре в класацията спрямо миналата година. Въпреки това, нивото ѝ на уменията в региона на цифровите технологии е измежду най-ниските в Европейски Съюз.

Лицата, които имат най-малко съществени цифрови умения възлизат на 29% от възрастното население в съпоставяне със приблизително 58% за Европейски Съюз, докато единствено 11% имат умения над междинното ниво (малко под една трета от междинната стойност за ЕС). Представянето на България също по този начин се намира много под междинната стойност по отношение на консолидираното на цифрови технологии.

Българските предприятия към момента не се възползват изцяло от опциите, предлагани от онлайн търговията: 7% от дребните и междинни предприятия продават онлайн (в съпоставяне с 18% приблизително за ЕС), 3% от всички дребни и междинни предприятия осъществят трансгранични продажби и единствено 2% от оборота им е от търговия онлайн.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР